wtorek, 27 października 2015

EKO McDonald?

Najbardziej znany fast food na świecie nieustannie bada światowe trendy, aby utrzymać sprzedaż w swoich restauracjach na zadowalającym poziomie. Szczerze mówiąc, to było do przewidzenia, że prędzej czy później McDonald przygotuje dla nas propozycję składające się z bio produktów.

W niemieckiej sieci Mc do 18 grudnia tego roku, możemy spróbować kanapki McB lub jak kto woli Mc Bio. Kanapka prawie w całości składa się z ekologicznych, certyfikowanych składników, czyli: wołowiny, sałaty, pomidora, pikli, cebuli i sera. Sos niekoniecznie będzie eko. Pewnie zastanawiacie się co z bułką. Na to pytanie niestety nie umiem odpowiedzieć. Wiem tylko, że Mc zadbał o to abyśmy mieli wybór i mamy nie jedną, a dwie kanapki do wyboru. Drugą opcją jest kanapka long McB i od tej pierwszej różni się kształtem, bułką (ta ma ziarna słonecznika) oraz sałata masłowa została zastąpiona rukolą.

Czy to dobry trend? Oczywiście, że tak. Tylko pytanie czy Mc jest w stanie w 100% przestawić się na żywność eko, czy tylko da nam wybór. Trochę mi to przypomina sytuację jak z grupą znajomych idę do restauracji i niektóre osoby są wegetarianami lub weganami. Oczywiście, prawie wszystkie restauracje mają 1-2 dania specjalne dla gości preferujących warzywa, ale aby mieć w czym wybierać trzeba iść do specjalnej vege knajpy.
Jako podsumowanie całej sprawy mam dla Was zdjęcie znalezione w czeluściach internetu, które mówi wszystko co w tym temacie powiedzieć trzeba.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz